Me time!

Hi Sunshines!

Vandaag een blog over me time, who doesn’t like it? Quality time met en voor jezelf is echt mega belangrijk, en ook bij mij schiet het er nog wel eens in.. In deze blog deel ik met jullie waar ik helemaal happy van wordt, en de momenten waarvan ik dacht dat deze voor ontspanning zorgde maar juist niets opleverde. Heb je zelf een amazing ervaring waarvan je tot rust komt? Laat het me weten, ik ben altijd opzoek naar nieuwe ideetjes!

Wat is me time? En hoe vaak moet ik het doen? We leven écht in een te drukke wereld met te veel prikkels constant om ons heen. De een heeft hier minder moeite mee dan de ander. Zelf kan ik te slecht tegen teveel prikkels, drukke festivals? Drukte in de metro? Mij niet gezien.. want ik krijg nog net geen panic attack. Helaas woon ik niet op een afgelegen boerderijtje in het noorden van Nederland, dus zal ik er toch mee moeten leren dealen in de randstad.

Me time betekend voor mij even mijn hoofd leegmaken en zo min mogelijk prikkels. Het maakt voor mij per definitie niet uit of ik een halfuur voor mezelf neem of tien minuutjes, zolang ik dit maar af en toe blijf doen. Me time is iets waar ik pas mee begonnen ben nadat ik overspannen thuis zat, ik moest verplicht tijd voor mezelf nemen om weer rust in mijn hoofd te krijgen. Ik was dit niet gewend en in het begin is het dan ook heel onnatuurlijk om tot rust te komen, je wilt constant aan staan! Maar hey, wij zijn geen robots! Wij kunnen niet constant aanstaan, hoe onmenselijk is dat..?
In het begin kan het dan ook onnatuurlijk voelen om deze rust te nemen en kom je misschien ook niet volledig tot rust, don’t worry! Geef het de tijd en het zal je heel veel opleveren, blijf investeren in jezelf!

DONT’S. Een hele belangrijke voor me time..
Het doel van me time is om zo min mogelijk prikkels binnen te krijgen en je hoofd en lichaam weer wat rust te geven. Een veel gemaakte fout, en ik maak me er ook nog graag schuldig aan (trouwe bingewatcher) is dat je je rust en me time momenten haalt uit een serie bingewatchen, uren scrollen achter je telefoon, spelletjes spelen online etc. Trust me, ik ben dol op social media, klets graag met vrienden en mijn vriend, maar al deze devices geven ons mega veel prikkels.. ook hier sta je constant aan.

DO’s. Wat mij in ieder geval wel een eind op weg helpt!
Lezen is echt een favoriet van me geworden. Lezen voor plezier? Ik deed het altijd supergraag op de basisschool, maar zodra ik netflix, videoland en alle anderen kanalen ontdekte was dit feest wel voorbij. Waarom zou ik zelf ergens moeite voor doen wanneer een producent en regisseur het hele verhaal uitbeeld en ik alleen maar hoef te liggen met mijn hand in een zak chips? Trust me, nog steeds een van mijn favoriete activiteiten. Dus.. wanneer ik écht me time wil lees ik graag boeken. Ik begon met romans wanneer ik lekker op vakantie was maar ben nu helemaal fan van de zelfhulpboeken en alles op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik haal juist super veel positiviteit en energie eruit wanneer ik lees over hoe je doelen kunt stellen, dat alles mogelijk is, hoe ik mijn routine kan veranderen en patronen kan doorbreken. Hiermee ben ik weg van alle prikkels, heb ik tijd voor mezelf en krijg ik er juist nieuwe energie van!

Er zijn eindeloos veel dingen te bedenken om aan je portie me time te komen. Wat ik verder graag doe? Wandelen, badderen, optutten, mediteren, tekenen/bujo’en, schrijven etc.
En mijn all-time favorite ‘hulpmiddel’ wat op elk moment mijn hoofd leeg kan maken? MUSIC!
Hoe ik me ook voel, in welke emotie ik ook zit, hoe overprikkeld ik ben of niet, muziek zorgt er altijd voor dat ik meer rust in mijn hoofd krijg. Nu is ieder zijn genre hierbij weer verschillend wat er voor jou werkt. Zelf kom ik totaal tot rust bij meditatiemuziek maar ook nummers als; to build a home nemen mij helemaal mee.

Heb je zelf iets anders wat je totaal tot rust brengt, laat het me weten! Altijd benieuwd om nieuwe dingen uit te proberen! Take care of yourself, you are worth it!

Lots of love, Kir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: