When the leaves come falling down

Hi Sunshines!

Het zonnetje heeft ons koude kikkerlandje helaas verlaten en ik heb mijn jurkjes moeten inwisselen voor spijkerbroeken en truien, ik heb helaas in alle jaartjes dat ik besta nog niet geleerd om dit moment te omarmen..

Omdat ik in de onderwijssector werk heb ik vaak vakantie rond de mooiste weekjes van het jaar, en geniet ik hier volop van. Even helemaal de-stressen, voetjes in het zwembadje, drankje erbij, muziekje op, echt ik ben gemaakt voor de zomer. Het begin van een nieuw ‘werkjaar’ in onderwijsland gaat dan ook gepaard met dat de zomer ons even vet hard laat vallen en de herfst om de hoek komt kijken.

Elk jaar weer merk ik dat ik in de switch van zomer naar herfst mega neerslachtig kan zijn, net als het weer. Ik voel me emotioneel slecht, kan dingen slecht hebben en wil eigenlijk gewoon onder mijn dekbed verdwijnen. Aangezien ik sinds een aantal jaar doorheb dat dit echt een patroon bij mij is, weet ik dat ik er ook wat aan kan doen (en moet doen).

Ze zeggen dat zon de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ prikkelt via de huid en we ons daarom ook gelukkiger voelen in de zomer. In de herfst moet ik zelf een beetje voor mijn eigen geluk stofje zorgen. Hoe ik dit doe? De tijd nemen om te omarmen dat ik me niet oke voel. Ik kan in de ontkenning gaan en mezelf voorhouden dat ik me super happy voel, maar dit werkt voor mij averechts. Ik geef mezelf net wat meer tijd om me minder te voelen en vertroetel mezelf wat meer; lekker lang in bad, even tutten en een maskertje opdoen etc.
In het begin voel ik mezelf een beetje awkward met mezelf.. ik zit niet helemaal top in mijn vel en moet nu uitgebreid tijd gaan doorbrengen (bewust) met mijzelf. Dit is echt een proces waar ik elk jaar even doorheen moet. Wat het mij oplevert?

In de herfst schreeuw ik altijd dat ik een zomermens ben en naarmate de herfst vordert is dit mijn favoriete seizoen. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik weer helemaal fan van de herfst. De avonden in de herfst vind ik nog het heerlijkste; lekker onder een dekentje wegkruipen, gezellige lampen en kaarsjes aan, een lekker geurtje door het huis, voor een huismus als ik is dit het perfecte seizoen!

Geniet jij ook zo van ‘de gezelligste periode van het jaar?’ Of ben je toch meer iemand van de festivals in de zomer? Laat het me weten in een reactie!

Lots of love, Kir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: