Zelfreflectie – gedachten

Hi Sunshines!

Vandaag sla ik even de kant in van de persoonlijke ontwikkeling, iets wat bij mij het laatste jaar pas écht tot stand is gekomen. Persoonlijke ontwikkeling klinkt echt mega zwaar, saai en waarom wil je hier je vrije tijd aan besteden.. but you will love it!

De eerste keer dat ik er bewust mee in aanraking werd gebracht was toen ik overspannen was. Ik kreeg werkboeken om ´lichter te leven´, en om op mijzelf en mijn gevoelens te reflecteren. Toen der tijd vond ik het echt vreselijk, hoe halen mensen hier iets uit? Het was toen ook echt een verplichting waarbij ik totaal niet het idee had dat het mij wat zou gaan opbrengen.

Dit jaar kwam ik er opnieuw mee in aanraking. Mijn vriend en ik waren lekker een weekje samen weg en hij had een boek gekocht van Michael Pilarczyk, master your mindset. Na jaren niet écht gelezen te hebben begon ik erin te lezen. Op de voorkant stond onder de titel; leef je mooiste leven, natuurlijk spreekt iedereen dit aan, ik houd ervan om te dromen over mijn leven. Ik merkte heel snel dat ik het met plezier weg las en mega interessant vond. Onbewust begon ik met zelfreflectie, Michael sprak over dingen en ik betrok het op mijzelf en herkende mij hierin. Ik leerde voor mij gevoel mezelf beter kennen en begrijpen.

Dit boek had dus echt mijn aandacht getrokken, ik las er ’s avonds in en sloeg mijn binge schema soms avondjes over. De liefde voor boeken begon te groeien en ondertussen ligt er een stapel boeken op tafel welke ik allemaal nog wil gaan lezen. Hoe nerdie het ook klinkt, ik begin mijzelf nu te begrijpen en te snappen waar sommige dingen vandaan komen. Waarom ik overspannen was? Ik trek mega veel van anderen aan en neem geen tijd voor mijzelf. Waarom ik mij erg neerslachtig en gestrest kan voelen? Omdat ik mijn negatieve gedachten niet te baas ben, ik gedachten heb welke nergens op gebaseerd zijn en ga zo nog maar even door.

Ben ik na één boek echt perfect? Voel ik me nooit meer neerslachtig? Nee ofcourse not, en weetje, ik ben blij dat ik verschillende emoties mag voelen. Ik weet nu wel waar bepaalde emoties soms vandaan komen en ga ik er nu anders mee om. Al heb ik nog zo een gestreste dag en voel ik weer een druk op mijn borst, dan wil ik de dag afsluiten met waar ik dankbaar voor ben. Wanneer jij je blijft focussen op het negatieve blijf je dat voeden en zal dat gaan groeien. Focus op wat er wél is, al zijn het nu de mooi gekleurde blaadjes die in de herfst aan de bomen hangen. Er is zoveel moois om je heen, je moet soms alleen een andere bril opzetten om dit te zien.

Hoe gaan jullie om met negatieve gedachten?

Lots of love, Kir

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: