Be grateful

Hi Sunshines!

Waarom ik jullie eigenlijk Sunshines noem? Omdat vrolijkheid en dankbaarheid mij altijd op de been houdt en ik me graag omring met zulke mensen. Zelfs als je dit leest en je even wat minder in je vel zit is er ook nog een sprankje dankbaarheid en vrolijkheid, soms kost het alleen wat meer moeite om deze te vinden en te zien.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat positief in het leven staan je altijd verder zal brengen dan wanneer je negatief in het leven staat. Of ik nooit zeur, sacherijnig ben en negatief? Ofcourse.. ik heb hier soms ook lekkere buien in, vraag maar in mijn omgeving. Soms is het ook goed om eruit te gooien wat je dwars zit, ga zeker geen dingen wegstoppen. Het verschil zit hem alleen in negatieve gedachten eruit gooien en er wat mee doen of negatieve gedachten eruit gooien en erin blijven hangen.
Ik ben me er zeker bewust van dat ik soms écht dagen heb waarin naar mij gevoel alles prut is, alleen ik weet dat wanneer ik hierin blijf hangen mijn gevoel alleen erger wordt. Wanneer je je focust op het negatieve zal dit altijd blijven groeien. Doordat ik mij er bewust van ben weet ik dat ik er iets mee moet doen.
De een kan misschien alles heel makkelijk naast zich neerleggen en de ander wat minder, en ik behoor tot de laatste categorie. Als ik iets eruit heb gegooid is het niet altijd gelijk klaar.

Hoe ik toch zoveel mogelijk positief probeer te blijven? Zoals ik hierboven al zei groeit negativiteit wanneer jij je hier op blijft focussen. Zie het als het verhaal; is het glas halfvol of halfleeg? Ik neem dan graag de tijd om te kijken naar wat er wel is, waar ben ik dankbaar voor?
Ook al denk je dat soms de hele wereld tegen je is, is er meer om dankbaar voor te zijn dan je denkt, en probeer dan hier op te focussen.

Gisterochtend stond ik slecht op uit bed en hoopte eerlijk gezegd dat ik mij in de dag had vergist en het al weekend was. Ik fietste met deze gedachte hangend in mijn hoofd naar werk, constante negativiteit. Onderweg besefte ik mij dat mijn gevoel alleen maar erger werd en wist dat ik een switch in mijn hoofd moest maken aangezien ik nog geen uur wakker was en niet van plan was mij de rest van de dag zo te voelen. Terwijl ik op mijn fiets zat besloot ik om mij niet meer te focussen op mijn gedachten, maar eens om mij heen te kijken en de omgeving in mij op te nemen. Het was fris, maar het zonnetje kwam lichtjes tevoorschijn. In de sloot waar ik langs reed lagen twee prachtige zwanen helemaal opgekruld nog heerlijk te slapen en er verscheen even een kleine lach op mijn gezicht. Ik was hiervoor zo in mijn hoofd bezig, dat ik niet eens doorhad wat voor moois er om mij heen was.
Kijk eens om je heen. Waar ben jij dankbaar voor vandaag? Heb je het misschien niet gezien?
Vertelde iemand je dat je voorzichtig naar je werk moest gaan? Zei iemand je vriendelijk gedag op straat? Gaf iemand je een compliment? Zag je hoe de natuur vandaag zijn dag doorbracht?

Waar ben jij dankbaar voor? Er is meer om dankbaar voor te zijn dan je denkt, probeer elke dag eens vijf dingen op te noemen of op te schrijven of laat het me weten in een reactie!

Lots of love, Kir

Eén opmerking over 'Be grateful'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: